KENTIX SmartXcan

Έλεγχος πρόσβασης σε κτίρια με έλεγχο θερμοκρασίας

με λίγα λόγια

Αποτρέψτε την εξάπλωση ιογενών ασθενειών όπως το COVID-19 ή τη γρίπη εντός κτιρίων.

Το KENTIX SmartXcan είναι ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσβασης κτιρίου που παρέχει αξιόπιστη μέτρηση θερμοκρασίας σώματος για μονάδες φροντίδας υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικές  εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις κάθε κλάδου . Ο χειρισμός είναι γρήγορος, διαισθητικός και αυτονόητος, τα αποτελέσματα αξιόπιστα και ακριβή. Η μέτρηση είναι αυτοματοποιημένη και ανέπαφη – επομένως ασφαλής για τον χρήστη.

Πλεονεκτήματα

 • Ασφαλές

  Ανέπαφη μέτρηση θερμοκρασίας.
  Λειτουργία συμβατή με GDPR, μέσω αυτομέτρησης.
  Μέτρηση υψηλής ακρίβειας, πάνω από 1.000 σημεία μέτρησης.
  Προστασία συστήματος μέσω έξυπνης ανάλυσης θερμικής εικόνας.

 • Διαισθητικό

  Αυτονόητη καθοδήγηση χρήστη μέσω έξυπνης τεχνολογίας αισθητήρων.
  Απλή και ευέλικτη τοποθέτηση.Live έλεγχος μέσω Web Browser.
  Αυτόματος έλεγχος θυρών ή Τουρνικέ.

 • Γρήγορο

  Γρήγορη μέτρηση σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.
  Υψηλή απόδοση, έως 700 άτομα / ώρα.
  Έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων (Fever Hotspots).
  Εγκατάσταση Plug & Play μέσω σύνδεσης PoE.

Προκειμένου να μειωθεί μόνιμα ο κίνδυνος εξάπλωσης ιογενών ασθενειών (COVID-19, γρίπης, κ.λπ.) σε δημόσιο χώρο και ταυτόχρονα να γίνει καλύτερη πρόβλεψη των αναδυόμενων γεωγραφικών σημείων, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν τα μολυσμένα άτομα σε πρώιμο στάδιο. Η πρόσβαση αυτών των ατόμων σε κάθε είδους πλήθος ανθρώπων πρέπει να αποτραπεί και τα δεδομένα που συλλέγονται πρέπει σε πραγματικό χρόνο να επεξεργάζονται και να αναλύονται σε βάσεις δεδομένων υποστηριζόμενες από τεχνητή νοημοσύνη και σύμφωνα με το ΓΚΠΔ.

Ο πυρετός είναι ένα γενικό σύμπτωμα σε διάφορες ασθενείς, αλλά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο διαλογής για λοιμώξεις όπως ο Κορωναίος. Κάθε λοίμωξη που ανιχνεύεται νωρίς μπορεί να σώσει αρκετές ζωές. Επομένως, η μέτρηση του πυρετού παίζει σημαντικό ρόλο στην ανίχνευση δυνητικά μολυσμένων ατόμων επειδή:

 • Ο πυρετός είναι μακράν η πιο κοινή αρχική διάγνωση (σύμφωνα με την έκθεση 2/2020 του ΠΟΥ: 87,9% για το COVID-19)
 • Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται λόγω της αυξανόμενης ανοσολογικής άμυνας ακόμη και πριν από την έναρξη των συνηθισμένων συμπτωμάτων
 • Η ανίχνευση μπορεί συνήθως να πραγματοποιηθεί ακόμη και σε χαμηλό ιικό φορτίο

Μια αυτοματοποιημένη, ασφαλής και διαισθητική μέτρηση θερμοκρασία σώματος σε κεντρικό  ελεγχόμενο σημείο πρόσβασης εγκαταστάσεων με πλήθος ανθρώπων είναι ένα σημαντικό μέτρο που έχει δοκιμαστεί σε πολλές περιοχές υψηλού κινδύνου, για:

 • παροχή μακροχρόνιας και βιώσιμης προστασία από ιογενείς ασθένειες
 • αποκαθιστούν τις κοινωνικές και οικονομικές επαφές, ενώ ταυτόχρονα ελέγχουν τον κίνδυνο πριν ξεσπάσουν οι επιδημίες
 • αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού στη δημόσια ασφάλεια

Ιδανική λύση για:

Νοσοκομεία

Νοσοκομεία

Για γρήγορες μετρήσεις θερμοκρασίας σε εισόδους και χώρων αναμονής

Γυμναστήρια - Αθλητικές εγκαταστάσεις

Γυμναστήρια - Αθλητικές εγκαταστάσεις

Αποφύγετε την είσοδο εμπύρετων ατόμων.

Γραφεία - Δημόσια Κτίρια

Γραφεία - Δημόσια Κτίρια

Μετρήσεις θερμοκρασίας σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ σε γραφεία και δημόσια κτίρια.

Αίθουσες συναυλιών - Στάδια

Αίθουσες συναυλιών - Στάδια

Εντοπισμός και διαχωρισμός εμπύρετων ατόμων σε μεγάλες εκδηλώσεις στα σημεία πρόσβασης.

Σχολεία - Πανεπιστήμια

Σχολεία - Πανεπιστήμια

Μέτρηση θερμοκρασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Αεροδρόμια - Σταθμοί τρένων

Αεροδρόμια - Σταθμοί τρένων

Έλεγχος επιβατών σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί τρένων – ΜΕΤΡΟ – ΚΤΕΛ.

Παιδικοί Σταθμοί – Νηπιαγωγεία

Παιδικοί Σταθμοί – Νηπιαγωγεία

Γρήγορη ανίχνευση εμπύρετων παιδιών.

Γηροκομεία

Γηροκομεία

Έλεγχος επισκεπτών, προμηθευτών και φροντιστών σε γηροκομεία.

100% IoT BASED

Το Kentix SmartXcan έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα απλό εύχρηστο Web GUI.

Απλή καθοδήγηση χρηστών

Μια πολύ απλή χρήση της συσκευής ήταν σημαντική για εμάς κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Δεν απαιτείται προσωπικό λειτουργίας για τη χρήση του. Εστίαση στο σημείο μέτρησης – προσέγγιση προσώπου – μέτρηση. Αυτό γίνεται διαισθητικά, η μέτρηση επιβεβαιώνεται οπτικά και ακουστικά μέσα σε μόλις 0,6 δευτερόλεπτα. Η συνολική διαδικασία μέτρησης του SmartXcan, διαρκεί περίπου 3-5 δευτερόλεπτα. Η μπάρα LED δείχνει το αποτέλεσμα απευθείας με ΠΡΑΣΙΝΟ ή ΚΟΚΚΙΝΟ. Ανάλογα με τη ρύθμιση, η μπάρα LED μπορεί επίσης να εμφανίσει τρία στάδια θερμοκρασίας, όπως αυξημένη θερμοκρασία, πυρετό ή υψηλό πυρετό.

Ακριβής διαδικασία μέτρησης χάρη στην έξυπνη τεχνολογία αισθητήρων

1024 αισθητήρες μετρούν τη θερμοκρασία σε πολλά σημεία των ματιών και του μετώπου. Λόγω της καθορισμένης και πάντα της ίδιας διαδικασίας, επιτυγχάνουμε μια πολύ πιο αναπαραγώγιμη μέτρηση από τις συγκρίσιμες μεθόδους. Επιπλέον, αλγόριθμοι deep-learning χρησιμοποιούνται για να εκπαιδεύουν συνεχώς το σύστημα θερμικής απεικόνισης και να βελτιστοποιούν τη διαδικασία μέτρησης. Οι παρεμβολές μέτρησης μπορούν έτσι να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Με περισσότερες από 1.000 τιμές μέτρησης, το αποτέλεσμα είναι μια αξιόπιστη θερμομέτρηση του σώματος.

Πλήρες σύστημα

Το Kentix SmartXcan παρέχεται ως πλήρες σετ. Ο βραχίονας τοίχου, το υλικό στήριξης και τα καλύμματα περιλαμβάνονται στην συσκευασία. Για να τεθεί σε λειτουργία, απαιτείται μόνο σύνδεση δικτύου ethernet με Power over Ethernet (PoE). Μέσω της σύνδεσης δικτύου και του ενσωματωμένου διακομιστή HTTPS, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη συσκευή ανά πάσα στιγμή μέσω υπολογιστή, tablet ή smartphone. Οι αλλαγές στη διαμόρφωση ή οι ενημερώσεις μπορούν έτσι να πραγματοποιούνται εύκολα. Η διαχείριση πολλών συσκευών παράλληλα είναι επίσης δυνατή χωρίς προβλήματα.

Μικρές διαστάσεις, εύκολη τοποθέτηση

Ο αισθητήρας, διαστάσεων μόνο 120x120x47mm, παρέχεται με ένα βραχίονα στήριξης τοίχου που κλειδώνει και κάλυμμα καλωδίου για την αποφυγή παραβίασης. Ο αισθητήρας είναι ιδανικά τοποθετημένος σε ύψος 110-120cm.

SmartAPI και εξωτερικές συνδέσεις

Το SmartXcan ενσωματώνεται απλά στο τοπικό δίκτυο μέσω Ethernet με PoE, επομένως απαιτείται μόνο ένα καλώδιο. Μέσω HTTPS και του ενσωματωμένου Web Server, η διαμόρφωση και οι μελλοντικές ενημερώσεις γίνονται εύκολα. Με το REST-API, τα εξωτερικά συστήματα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε επίπεδο λογισμικού και να ελεγχθούν σε πραγματικό χρόνο μέσω web hooks. Επιπλέον, διατίθεται θύρα συστήματος με δύο εισόδους / εξόδους για την ηλεκτρική σύνδεση εξωτερικών συστημάτων, όπως ηλεκτρικά κυπρί ή συστήματα singling.

Ενδιαφέρεστε για το σύστημα KENTIX SmartXcan?  Επικοινωνήστε μαζί μας